2024. április 23. - Béla

Szili Katalin a gázrobbanás helyszínén járt

Felkereste a szerdai pécsi gázrobbanás helyszínét vasárnap Szili Katalin. házelnök, aki egyben pécsi országgyűlési képviselő is, eredetileg a baranyai megyeszékhelyhez közeli Kővágótöttös falunapi rendezvényén vett részt, de programját megszakítva a megr
2008. május 12. hétfő 07:15 - Hírextra
A helyszínen tájékozódott a baleset körülményeiről, a helyreállítási munkálatokról, és köszönetet mondott az abban résztvevőknek.

A gázrobbanás még szerdán, Pécs Uránváros városrészében, az Ybl Miklós utcában történt, amikor egy kábelszolgáltató cég munkatársai "irányított fúrást" végeztek a négyemeletes társasház előtti munkagödörben, és elvágtak egy gázvezetéket. A gáz több órán át ömlött a sérült vezetékből.

A balesetben összesen tizenegyen sérültek meg, közülük egy idős nő a kórházban belehalt sérüléseibe. A lakókat kiköltöztették, káruk rendezéséről a velük szerződött biztosító társaságok gondoskodnak. A pécsi önkormányzattól kétszázezer forintos gyorssegélyt, a Vöröskereszttől ételcsomagot kaptak.

A katasztrófavédelem krízisközpontot hozott létre a megrongálódott lakóház mögött, ahol a Máltai Szeretetszolgálattal és a Vöröskereszttel közösen palackozott vizet és ételt osztanak a károsultaknak. Ha szükséges, felkísérik őket lakásaikba, hogy magukhoz vegyék legfontosabb tárgyaikat, továbbá erre képzett szakemberek beszélgetnek velük, segítenek nekik a történtek feldolgozásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását