2024. április 29. - Péter

Nincsenek magyar áldozatok

Nem sérült meg a nyugat-kínai földrengésben a Csengtuban (Chengdu) tanuló két magyar diák - közölte a magyar Külügyminisztérium szóvivője a sanghaji konzul információjára hivatkozva hétfőn az MTI-vel. A legfrissebb hírek szerint háromezer-ötezer halálos á
2008. május 12. hétfő 19:34 - Hírextra
Szelestey Lajos külügyi szóvivő elmondta, a két magyar már az egyetem előtti területen tartózkodik, miután a földmozgást követően mindenkinek el kellett hagynia az épületet.

A diákokat fogadó egyetem korábban arról adott tájékoztatást, hogy minden külföldi diákjuk épségben van, ezt Kusai Sándor, a Magyar Köztársaság pekingi nagykövete közölte a távirati irodával.
A Kínában tartózkodó magyarokról pontos adatokat a nagykövetség nem ismer, ugyanis a Külügyminisztérium ajánlása ellenére a hosszabb időre Kínában tartózkodó magyar állampolgárok fele vagy még ennél is kevesebb jelentkezik be a pekingi magyar nagykövetségen - hangsúlyozta Kusai Sándor.

Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint csupán Szecsuán (Sichuan) tartomány Pejcsuán (Beichuan) nevű körzetében háromezer-ötezer halálos áldozata van a hétfői kínai földrengésnek.
A hatalmas erejű, a Richter-skála szerinti 7,8-es erősségű földmozgás epicentruma Szecsuán tartomány közigazgatási központjától, Csengtutól mintegy 92 kilométerre észak-nyugatra Vencsuan (Wenchuan) település közelében volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását