2024. május 3. - Tímea, Irma

Mert a cápa szája tátva

Nagy fehércápa támadt egy ausztrál úszóra, aki úgy menekült meg, hogy a ragadozó szemébe bökött, miután az állat csúnyán megharapta a ballábát és magával vonszolta a vízben. Jason Cull Ausztrália délnyugati partvidékénél úszott vasárnap, amikor egy négymé
2008. május 12. hétfő 10:14 - Hírextra
"Először azt hittem, delfin" - mondta el a 37 éves Cull a The Australian című lapnak hétfőn. "Csak azt éreztem, hogy húz magával. A kopoltyúját akartam kitapogatni, de végül a szemét találtam el, jól belenyomtam az ujjam, mire elengedett" - mondta el a férfi.

A cápa két darabot kiharapott a férfi lábából, lábikrája felét letépte, összemarcangolta a térdét és a combját. A férfi segélykiáltásait meghallva egy hullámlovas sietett a megmentésére. Áprilisban egy szörföző ausztrál kamaszt ölt meg egy cápa. Ausztráliában a cápák védettek és viszonylag ritkán támadnak emberre.

Az amerikai székhelyű, cápatámadásokat dokumentáló nemzetközi szervezet (angol rövidítéssel ISAF) adatai szerint a cápák által megtámadottak mintegy 42 százaléka hullámlovas. Ausztráliában tavaly 12 cápatámadást jegyeztek fel, egyikük sem végződött halállal, míg világszerte összesen 71 esetben támadtak emberre cápák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását