2024. május 3. - Tímea, Irma

Elszabadult az infláció

Kínában az áremelések üteme 11 év óta nem volt olyan gyors, mint áprilisban - jelentette hétfőn az Új-Kína hírügynökség. Ezzel nyomás nehezedik majd a pekingi vezetésre, hogy féket vessen az áremelkedéseknek és ezzel elejét vegye a nyári olimpiai játékoka
2008. május 12. hétfő 19:56 - Hírextra
Elsősorban az élelmiszerek drágulása miatt ért el 8,5 százalékot áprilisban az infláció a megelőző év azonos hónapjához képest - derül ki a statisztikai hivatal adataiból. Márciusban 8,3 százalékos volt az infláció, februárban 8,7 százalékos, 12 év óta a leggyorsabb ütemű.

Az élelmiszerek 22,1 százalékkal drágultak, ezen belül a húsféleségek áremelkedése 47,9, a disznóhúsé 68,3, az étkezési olajé pedig 46,6 százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőtti szintet.

A szakértők kételkednek abban, hogy teljesíthető a kormány által márciusban meghirdetett cél, az éves infláció 4,8 százalék alá történő leszorítása. Az infláció ugyanis áttevődhet a gazdaság egészére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását