2024. május 17. - Paszkál

Emelkednek az ingatlannyilvántartási díjak

Több mint másfélszerese lesz a jelenleginek a hiteles tulajdoni lap másolat díja januártól, miután az Országgyűlés hétfőn elfogadta az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást. A képviselők 182 igen, 173 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett hagyták jóvá az illetékekről szóló, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló és az egyes kapcsolódó törvények módosítását.
2009. november 9. hétfő 19:43 - HírExtra
A jogszabály értelmében a hiteles tulajdoni lap másolat díja januártól a mostani négyezer forint helyett 6250 forintra emelkedik, viszont elektronikusan is kérhető lesz a másolat, amely olcsóbb lesz a jelenlegi papír alapúnál is.

Az ingatlannyilvántartási eljárásért - első fokon - 6000 forint helyett 6600 forintot kell fizetni ingatlanonként. A jelzálogbejegyzés díja pedig 12.000 forintról 12.600 forintra emelkedik. A társasház bejegyzéséért lakásonként 6000 forint helyett 6600 forintot kell fizetni, de a maximális 100 ezer forintos díj - házanként - változatlan marad.

Változatlan - 10 ezer forint - marad az első fokú ingatlan nyilvántartási eljárás elleni fellebbezés díja.

Nem kell fizetni - egyebek mellett - a hagyatéki eljárás, a részarány-földtulajdonnal kapcsolatos eljáráshoz szükséges, elektronikusan lekért nem hiteles tulajdoni lap másolatért. Személyes díjmentességet élvez a Magyar Állam, valamit az egyház, az egyházak szövetsége és intézménye. Az egyházaknak azonban csak -ingatlanonként - évi egy tulajdoni lap másolat ingyenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását