2024. május 17. - Paszkál

Bajban a Barca, demonstrálnak a rajongók

Tovább sűrűsödnek a viharfelhők az FC Barcelonánál a spanyol futballbajnokság utolsó előtti fordulójában 2-0-s vezetésről elszenvedett vereséget, a Mallorcával hazai pályán játszott 2-3-at követően.
2008. május 12. hétfő 17:37 - Hírextra
A már hosszú ideje menthetetlen szezon újabb részkudarca nyomán igen egységes táborba rendeződtek a katalán elitalakulat hívei, akik közül ezúttal már csak 38 ezren jelentek meg a Camp Nouban, hogy tanúi legyenek a mostani szezon utolsó hazai mérkőzésének, és ezzel a távozó holland vezetőedző, Frank Rijkaard búcsújának. Az idény közben sokat szapult tréner kellemesen csalódhatott, hiszen a szurkolók őt - majdhogynem egyedüliként - megéljenezték, és szépen kijutott még a tapsból az argentin kiválóságnak, az ismét remekül futballozó Lionel Messinek is, ám a többi játékos és különösen a klubelnök, Joan Laporta a népharaggal volt kénytelen szembesülni.

Miközben Messinek gyakorlatilag minden labdaérintését zajos tetszésnyilvánítás követte, addig a "hármak", az eligazolók között emlegetett Deco, Henry és Eto'o megmozdulásait folyamatos füttykoncert övezte, de a leglátványosabb elutasításban Laportának volt része. Eleve kisebb-nagyobb transzparensek jelezték, hogy a barcelonaiak - ha az utóbbi, a Barca szintjén eredménytelen idényért nem is, de - összességében az elmúlt öt évért, benne a Bajnokok Ligája-győzelemért és spanyol bajnoki elsőségekért hálásak Rijkaardnak, ám aztán előkerült egy óriási felirat is, amelyen a drukkerek egyértelművé tették: a csapatot imádják, az elnökből azonban nem kérnek.

"Barca sí, Laporta no!" - volt olvasható a sajátos "üzenőfüzetlapon". Amellett felbukkantak, majd lengedeztek a meccs végéig a presidente lemondását szorgalmazni hivatott fehér kendők is, és a folyamatos fütty szintúgy a szurkolóknak az eredménytelenség miatti mélységes elégedetlenségét mutatta. Hiszen ahhoz képest, hogy a bajnokságnak még az egyik fő aranyérem-várományosként vágott neki a Barca, a zárófordulóban bizony még a dobogóról is lecsúszhat, ami nagy szégyen lenne az amúgy kiváló erőkből álló együttesre nézve.

A meccs közben még a biztonságiak nagyszámú jelenlétére is szükség volt, amikor vagy 300 felháborodott Barca-szurkoló összecsődült az elnöki díszpáholy bejáratánál azzal a szándékkal, hogy "testközelből" is tudassa Laportával: nem szívesen látott ember a Camp Nouban.
A mérkőzés vége, a csúfos vereséget jelentő harmadik mallorcai gól ellenére, mégis a köszöneté volt: a Barca elkötelezettjei a gracias!-t tartalmazó, a Frank Rijkaardot éltető feliratokat vették elő, s feltűnt egy olyan transzparens is, amelyen ez volt olvasható: "Sohasem felejtünk el!"
Még ha az elmúlt két év gyenge eredményei annál inkább a felejthető és felejtendő kategóriába tartoznak is...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását