2024. április 29. - Péter

Virág élt az esélyével

Virág Lajos révén egy kvótát szerzett a három tagú magyar csapat, amely ezzel a minimálisan kitűzött célt teljesítette a kötöttfogású birkózók első olimpiai kvalifikációs selejtező versenyén, Rómában.
2008. május 11. vasárnap 16:05 - Hírextra
"A cél nem változott, szeretnénk minden súlycsoportban ott lenni Pekingben. Virág kvótájának természetesen nagyon örülök. Neki úgy sikerült a kvalifikáció, hogy most kapott rá először esélyt, amivel remekül élt" - kezdte a hétvége értékelését Struhács György szövetségi kapitány. - "Lajos fejben nagyon erős, nála korábban is inkább erőnléti problémák akadtak, aminek többek között a sok sérülés volt az oka."

A szakvezető a Virággal hasonló helyzetben versenyző Kliment Lászlóról (60) már nem tudott ilyen jókat mondani:

"Lacinál sajnos visszatérő probléma, hogy kulcsszituációban nem koncentrál eléggé. Már a meccse első menetében is hibázott, de különösen a második szakaszért vagyok nagyon dühös. A sorsolás neki kedvezett, csak annyi lett volna a feladata, hogy fél percig a szőnyegen maradjon, ám hagyta magát kitolni, márpedig ez nem megengedhető."

A két hét múlva esedékes újvidéki, utolsó selejtezőn így 60 kilóban ismét az Európa-bajnokságon szerepelt Korpási Bálint indulhat, míg 55 kg-ban a most balszerencsésen búcsúzó Módos Péter.

"Peti térdszalag-sérülés miatt egyáltalán nem birkózott három hétig, ami meglátszott a produkcióján. A következő feladat az lesz vele kapcsolatban, hogy visszahozzuk őt úgy, hogy a térdét is kíméljük" - mondta a kapitány. "Korpásinál a súly a legnagyobb kérdés, sajnos nehezen fogyaszt. Mindenesetre azt gondolom, ha úgy áll a következő napokhoz, hogy olimpián akar szerepelni és nem úgy, hogy mindenáron fogynia kell, akkor van esélye Újvidéken a sikerre."

A válogatott többi tagja már pénteken csatlakozott három társukhoz, s a következő közel két hetet a Róma belvárosától mintegy 30 km-re fekvő Ostia nevű tengerparti külvárosban tölti, amely a versenynek is helyt adott.

"Nagyszerű körülmények vannak itt, a csarnok mögött az olasz szövetség edzőtábora fekszik, a tengerpart pedig alig 100 méterre van innen. Mindenképpen ideális a helyszín, ráadásul a kubai válogatott is itt marad még, úgyhogy edzőpartnerben sem lesz hiány. Tavaly is majdnem ugyanebben az időben voltunk itt, s akkor is jól éreztük magunkat. A gyönyörű idő jó hatással van a srácokra" - adott némi betekintést a csapat jelenlegi körülményeibe Struhács György. "Az utóalapozás időszakában vagyunk, ez azt jelenti, hogy délelőttönként birkózás van, délutánonként pedig súlyzós edzések. Az újvidéki viadal előtt aztán kedden én a két fiúval elutazom Budapestre, majd szerdán tovább a selejtező tornára, a többiek pedig csütörtökön repülnek át Szardíniára egy kisebb versenyre."

A szakvezető a közeli jövővel kapcsolatos tervekről megemlítette, hogy nagyon szeretnének az orosz válogatottal tréningezni majd egy ideig, ám jelenleg még csak a tárgyalások folynak erről.

"Az oroszok nem szeretnek senkivel sem edzeni, vannak elegen, nincsenek rászorulva az ilyesmire. Nekünk ugyanakkor jól jönne egy ilyen lehetőség. Egyébként is azt gondolom, hogy számunkra a külföldi csapatokkal közös edzőtáborok keresése a járható út" - mondta végül Struhács György, aki a jelen állás szerint öt versenyzővel utazhatna Pekingbe, Virágot megelőzően ugyanis a tavalyi világbajnokságon Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74), Fodor Zoltán (84) és Deák Bárdos Mihály (120) is kvótát érő helyen végzett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását