2024. május 2. - Zsigmond

Király Kristóf tényleg király volt

Akárcsak a junior korosztály női versenyében, Vincent Luis révén a férfiakéban is francia siker született a lisszaboni triatlon Európa-bajnokságon, míg Király Kristóf kellemes meglepetést szerezve a nyolcadik helyen végzett.
2008. május 10. szombat 20:36 - Hírextra
Az első szám meglepő módon a leggyengébb úszónak tartott Királynak sikerült a legjobban a magyarok közül, ő a hatfős élmezőnyt üldöző második csoportban vághatott neki a 20 km-es kerékpározásnak a 750 méteres úszást követően. Tóth Tamás és Bogdány Kenéz a harmadik csoportban kerekezett, de utóbbi már az első körben leszakadt onnan.

Az 5 km-es futás során a dobogós helyekért a második szám alatt három versenyzőre csökkent élmezőny vívott végig kiélezett csatát. Király a nyolcadik helyen futott ki a depóból, s ezt a pozíciót a célig meg is őrizte, ezzel jócskán várakozáson felül szerepelt a tavaly még ifjúsági korú versenyző.

Az aranyéremről valóságos sprintbefutó döntött, a végül győztes Luis egy tizedmásodperccel előzte meg a hazai szurkolók bánatára, Joao Silvát.

Eredmények:
junior férfiak:
1. Vincent Luis (francia) 59:03 p
...8. Király Kristóf 59:58 p
...20. Tóth Tamás 1:00:36 ó
...56. Bogdány Kenéz 1:03:37
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását