2024. április 28. - Valéria

Elbúcsúzott a MÚOSZ

Nosztalgikus hangulatban búcsúztak régi székházuktól a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai: az Andrássy úti épületben aukción értékesítették pénteken a még megmaradt régi képeket, bútorokat, egyéb dísztárgyakat.
2008. május 10. szombat 07:00 - Hírextra
Sokan voltak jelen délután az Andrássy út 101-ben, amely több újságíró generáció számára képviselte évtizedekig a szakmát. Itt zajlottak a szakosztályok rendezvényei, sok híres ember látogatott el e falak közé, hogy előadást tartson vagy hogy meginterjúvolják a média munkatársai.

A magyar újságírók szervezeti életével összeforrott épület történetét Ráday Mihály elevenítette fel.

A MÚOSZ könyvtárának médiaelméleti és sajtótörténeti "profiltisztítása" után megmaradt köteteket jelképes áron értékesítették, amelynek bevételéből a szakma Szolidaritás Alapítványát és vele a rászorulókat támogatták.

Nagy érdeklődés kísérte az árverést, amelyen a mostanában divatos, a 60-as éveket idéző, szocreál stílusú vázáktól és kaspóktól a rézkarcokig, valamint a régi, az újságíró-társadalom elmúlt évtizedeit felidéző könyvekig sok tárgy talált gazdára. Sok, a rendezvényen megjelent újságíró licitált a MUOSZ emblémájával ellátott étkészletekre.

Eötvös Pál, a MUOSZ elnöke - aki az MTI tudósítójának megemlítette, maga is nehéz szívvel búcsúzik a 110 éves palotától - szintén licitált két festményre.

A könnyes-mosolygós-nosztalgikus házbúcsúztató buli diszkóval zárult: a félmúlt hazai és nemzetközi slágerei festették alá a zsíroskenyérpartit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását