2024. április 19. - Emma

Vizsgálják meg a bevándorlókat

A tuberkulózisjárvány még napjainkban is komoly fenyegetést jelent és az államnak kötelessége minden eszközzel megvédeni saját polgárainak egészségét. A Magyar Demokrata Fórum ezért felszólítja az egészségügyi tárcát, hogy azonnal kezdeményezze a bevándor
2008. május 9. péntek 10:55 - Hírextra
A tuberkulózis újbóli, járványszerű megjelenése a szomszédos országokban komoly fenyegetést jelent a hazai lakosságra nézve is. Különösen Ukrajnában aggasztó a helyzet, ahol a betegséget okozó baktérium egy rendkívül ellenálló fajtája alakult ki. A szomszédos ország adatai szerint óránként négyen fertőződnek meg és egy ember meghal a fertőzés következtében.

A tbc-fertőzöttség tekintetében hazánk helyzete jelenleg jónak mondható, de ezt az állapotot csak hatékony és gyors preventív intézkedésekkel lehet megőrizni. A szakorvosok véleménye szerint amennyiben nem teszik kötelezővé a bevándorlók – különösen az Ukrajnából és a szintén erősen fertőzött közel- és távol-keleti országokból érkezők - kötelező szűrését, Magyarország helyzete drámaian romlani fog. A Magyar Demokrata Fórum szerint a 21. század globalizálódott világában egy kormány sem engedheti meg magának, hogy hanyagolja a betegségmegelőzés kérdését: a tbc és az AIDS hazai elterjedésének megakadályozása érdekében szükség van a jogszabályok szigorítására, a tétlenséget nem lehet – képmutató módon – a személyiségi jogokkal való felelőtlen dobálózással magyarázni.

Az MDF már tavaly kezdeményezte a menedékkérők kötelező AIDS-szűrését, a Boross-kormány 1994-es szabályozásának visszaállítását. Az akkori rendelet ugyanis kimondta, hogy közegészségügyi szempontból is megtagadható a vízum és a tartózkodási engedély kiadása, illetve meghosszabbítása. Ennek visszaállítása megnyugtatóan rendezné a kérdést, kis ráfordítással biztonságot jelent a hazai lakosságnak. Ezért az MDF felszólítja az egészségügyi kormányzatot, hogy a járvány magyarországi megjelenésének megelőzése érdekében azonnali hatállyal tegye újból kötelezővé a bevándorlók tbc-szűrését.

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását