2024. március 29. - Auguszta

Uma Thurman követeli a jussát

Bírósághoz fordult a Lancome francia kozmetikai óriás, hogy az tegyen igazságot a korábbi reklámarcával, Uma Thurmannal kirobbant pénzügyi vitájában.
2008. május 9. péntek 16:20 - Hírextra
A vállalat szerdán a manhattani legfelsőbb bíróságra nyújtotta be panaszát, miszerint Thurman egymillió dollárt (164 millió forint) akar behajtani rajtuk, arra hivatkozva, hogy a szerződésük lezárulta után illetéktelenül használták fel a nevét kanadai plakátokon és ázsiai internetes honlapokon. A filmcsillag ügyvédje meglepetten értesült a készülő perről, mert mint csütörtökön elmondta, ügyfele képviseletében "jóhiszeműen kezdtek tárgyalásokat". A Lancome lépését a történtek után "megelőző csapásként" értékelte.

A kozmetikai cég és Thurman 2000 áprilisában írt alá két évre szóló szerződést, amely lehetővé tette a kétéves hosszabbítást is. Az első két évre 5,8 millió dollárt (közel 950 millió forint) fizettek a színésznőnek, aki minden további évért 3,1 milliót (507 millió forint) kötött ki, amennyiben a cég él a hosszabbítás lehetőségével.

A Lancome arra hivatkozik, hogy szerintük a cég nem tehető felelőssé azért, ha a szerződés lejárta után mások is felhasználják Thurman nevét és arcát. "Nem ellenőrizhetjük az egész világot" - érvelt a vállalat jogásza. A sztár képviselője viszont azzal érvelt, hogy a cég hatalmas nyereséget zsebelt be világszerte a szerződés lejárt után, és ebből egymilliócska igazán nem oszt, nem szoroz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását