2024. április 29. - Péter

Módos búcsúzott

Az 55 kg-ban szereplő Módos Péter kiesett a kötöttfogású birkózók első olimpiai kvalifikációs selejtező versenyén, Rómában, miután legyőzője nem jutott döntőbe.
2008. május 9. péntek 13:34 - Hírextra

Struhács György szövetségi kapitány már az Eb-bronzérmes magyar veresége után azt mondta, hogy szinte semmi esélye sincs a lengyel Mariusz Losnak a fináléba kerülésre, s ezzel együtt Módosnak a vigaszágra.

Ennek ellenére az eddig komoly eredménnyel nem rendelkező Los sokáig menetelt, előbb egy észt, majd egy litván versenyzőt is legyőzött és az elődöntőbe jutott, ott aztán viszont egy percig sem volt "partiban" a bolgár Alekszandar Kosztadinovval, aki két sima menetben (6-0, 7-0) verte őt.
Módos számára így befejeződött a viadal és csupán egy lehetősége maradt a pekingi kvalifikáció megszerzésére, méghozzá a két hét múlva esedékes újvidéki selejtező tornán.

"Nagyon szerencsétlen volt Peti a meccsén, hiszen a bíró keze minden esetben Losnak kedvezett, aki akció nélkül ment tovább. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a lengyelt még ezzel együtt is le kellett volna győznie. Az az igazság, hogy Peti térde ugyan meggyógyult, ám az utóbbi három hétben egyáltalán nem tudott birkózni, ez volt az oka a vereségnek. Újvidéken már más lesz a helyzet, sokat számít majd ez a két hét. Remélem, hogy súlycsoportjából négy jó birkózó kvalifikálja most magát, s ennyivel is könnyebb lesz neki a következő tornán" - nyilatkozta a délelőtti program végén Struhács György az MTI-nek.

Az olaszországi selejtező tornán még két magyar lesz érdekelt: Kliment László (60 kg) és Virág Lajos (96) egyformán szombaton lép szőnyegre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását