2024. április 27. - Zita

Bizakodó államfők

A magyar és a horvát államfő is az Európa-barát erők győzelmében bízik a hétvégi szerbiai választásokon. Sólyom László és Stjepan Mesic erről pénteken beszélt a budapesti tárgyalásaikat követő sajtótájékoztatón.
2008. május 9. péntek 13:25 - Hírextra

A magyar köztársasági elnök kiemelte: a választások eredményétől függetlenül Szerbia előtt mindenképpen nyitva kell hagyni az európai utat, az országot nem szabad izolálni, hanem integrálni kell.

A két államfő egyetértett a Nyugat-Balkán euroatlanti integrációjának fontosságában. Sólyom László hangsúlyozta, hogy Magyarország segíti Horvátország uniós közeledését. Stjepan Mesic pedig elmondta, hogy országa 2009 végéig lezárhatja a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval.
Stjepan Mesic pénteki budapesti látogatásán találkozik a magyar kormányfővel és a házelnökkel is. Az Európai Unióba igyekvő Horvátország vezetőjeként előadást tart továbbá az Országházban rendezendő Európa-napi konferencián.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását