2024. április 27. - Zita

A BKV sztrájkbizottságának közleménye

A fővárosi önkormányzat Demszky Gábor vezetésével évek óta nem törődik, mostohán bán, a Főváros közösségi közlekedésével. A főváros megrendeli a szolgáltatást, az elvégzendő teljesítményt - melyet munkavállalóink igen mostoha viszonyok között, megfelelő
2008. május 9. péntek 16:38 - Hírextra
Adósságspirálba kergették a BKV Zrt.-t, amely miatt legutóbb már a munkavállalók bérét is csak banki segítséggel tudta kifizetni. 80 milliárdra rúg az adósság, melyet az adófizetők pénzéből szeretné pótolni a városvezetés.

Az utazóközönséget nem kímélve a finanszírozási problémák miatt, - mind nehezebb feltételeket biztosítva a munkavállalóink számára - veszélyeztetik az utasok biztonságát a járművek rohamosan romló műszaki állapota miatt.

Legyen vége a fővárosi utazóközönség büntetésének!

A paraméterkönyv bármilyen mértékű változtatása nem oldja meg a BKV Zrt. finanszírozását. Ezt tudja már a városvezetés, éppen ezért az időhúzás taktikáját választották, de nem adják meg a menedzsment számára az engedélyt, hogy annak visszavonásáról döntsenek.

Azt követeljük Demszky Gábor úrtól, hogy új finanszírozási forrásokban keressék meg a megoldást. Javaslatokat is megfogalmaztunk, mely számukra is ismert, de egyelőre hallgatnak, érdemben nem tárgyalnak a megoldás lehetőségeiről.

Nem igaz, hogy a szakszervezeteket tájékoztatják a főváros és az önkormányzat között folyó tárgyalások érdemi eredményeiről. Sőt, Budapest főpolgármestere nem hajlandó szembe nézni a szakszervezetek reális követeléseivel és bátortalanságáról tesz tanúbizonyságot a tárgyalásoktól való személyes távolmaradásával.

Nem kaptunk semmilyen garanciát a főváros két vezetőjétől, Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes uraktól. Saját maguk ismerték el levelükben, hogy nem képesek önmaguk a BKV Zrt. stabilitását megteremteni.

Visszautasítjuk azokat a vádakat, melyek politikai hátsószándékra utalnak a sztrájkot szervező szakszervezetekre vonatkozóan.

Álláspontunk szerint a nem sztrájkoló érdekképviseletek között kellene keresni, azokat a szálakat, melyek a kormányzathoz kötődnek és álgaranciákat megfogalmazva, üres ígérgetésekként landoltak a tárgyalófelek asztalán.

Legyen vége a fővárosi utazóközönség büntetésének!

Követeljük a főváros vezetésétől, hogy a budapesti lakosság érdekében fizessék ki az eddig elvégzett szolgáltatás ellenértékét és szabadítsa meg a BKV Zrt.-t az általa okozott közel 6 milliárd forintos kamatterhektől!

Felszólítjuk a Hagyó Miklós Főpolgármester-helyettes urat, hogy igaztalan állításaival, a közvélemény félre tájékoztatásával, ne hangolja ellenünk Budapest utazóközönségét!

Követeljük, hogy a fővárosi önkormányzat, az utazóközönség számára további szándékos hátrányt ne okozzon és az általuk befizetett 40 százalékos jegyár-bevétel mellé, (a Demszky Gábor úr vezette önkormányzat az eddigi 0 forintja helyett) valós támogatást nyújtson.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását