2024. március 2. - Lujza

Megkezdődött a Terminator 4 forgatása

Akár sztrájkol Hollywood, akár nem, Terminator megint visszatér. A héten megkezdődött a Terminator 4 forgatása, holott a körülmények meglehetősen bizonytalanná váltak a televíziós és filmszínészek új szerződéséről folyó feszült kötélhúzásban, ami végül a
2008. május 8. csütörtök 12:21 - Hírextra
A Terminator Salvation: The Future Begins első jeleneteit hétfőn Új-Mexikóban rögzítették, de ki tudja, hogy végeznek-e az utolsó felvételekkel, mire letelik a szerződéskötés június 30-i határideje. Márpedig nem sok stúdió kockáztatja a száznapos írósztrájk után, hogy új produkcióba fogjon mostanság, és esetleg belefusson egy újabb munkabeszüntetésbe - ezúttal a színészek részéről.
A színészszakszervezet (SAG) ugyan köti az ebet a karóhoz, hogy 120 ezer munkavállalót tömörítő tagsága nem akar ehhez az eszközhöz nyúlni a következő három év bevételeiről szóló vitában, de mikor százmilliós produkciók forognak kockán, kevés stúdió reszkírozza a leállást.

Az új Terminator-stáb (Andy Vajna cége eladta a licenc-jogot a Halycon Companynak) 150 milliós költségvetéssel vágott bele mégis a gépek és emberek csatájának újabb fejezetébe, amelyet 2009 májusában szeretne bemutatni a Warner Bros. az észak-amerikai, a Sony Pictures a nemzetközi piacon. A rendezői székben McG (Charlie angyalai 1-2.)ül, John Connort pedig Christian Bale játssza.

Arnold Schwarzenegger legendás kiborgja legutóbb 2003-ban tért vissza a Terminator 3.: A gépek lázadása című epizóddal, ami világszerte 433 millió dollárt (71,4 milliárd forint) jövedelmezett. Az új részben már nem szerepel a kaliforniai kormányzó. Egyes hírek Josh Brolint (Nem vénnek való vidék) tették meg utódnak.

A produkcióhoz közel álló források szerint a stáb nem tervezi, hogy június 30-ig befejezik a munkát, ezért elővigyázatosságból sztrájk estére is van tervük: kissé kockázatos ugyan, de másodszereposztásban is gondolkodnak. "A forgatás felfüggesztése ugyanis óriási felelősség" - nyilatkozta egy szakértő.

Egy biztosítótársaság ugyan sztrájk esetére is kínálta szolgáltatásait, ám a Terminator-projekt a késői kezdés miatt ebbe a csomagba sem fért már bele.

A legtöbb stúdió március vége, április eleje után már nem engedett munkába filmet a jellemzően 60 napos forgatással számolva. Steven Spielberg sem kezdhetett bele áprilisra időzített új filmjébe egy 1968-as háború-ellenes aktivista tárgyalásáról, és Michael Bay is nagyon szorít, hogy június elejétől forgatandó Transformers-folytatása összejöjjön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását