2024. május 12. - Pongrác

Elég lehet az ötgólos előny

Elég lehet az MKB Veszprém számára az ötgólos előny a német Rhein-Neckar Löwen elleni férfi kézilabda KEK-döntő visszavágóján.
2008. május 8. csütörtök 12:06 - Hírextra
A magyar csapat a múlt szombati, hazai meccsen a szoros első félidő után remekül játszott - főleg a védekezés és a kapusteljesítmény volt fenomenális -, és végül 37-32-re diadalmaskodott. Azóta túl van az együttes a Pick Szeged elleni bajnoki finálé második összecsapásán is, amelyet ugyan elbukott, de többen - Eklemovics, Perez és Iváncsik Gergő - alig vagy nem játszottak, hanem pihentek, illetve kisebb sérüléseiket kezelték.

"Jól szolgálta a felkészülést a Szeged elleni meccs, remélem, ez kifizetődik majd a KEK-döntőben. A németek otthon félelmetesek, várhatóan olyan légkör vár ránk, amihez nem igazán lehetünk hozzászokva, több mint 13 ezer néző lesz Mannheimben" - mondta az MTI-nek Mocsai Lajos vezetőedző.

Buday Dániel, a Rhein-Neckar Löwen magyar légiósa - aki korábban éppen Veszprémből igazolt el - kifejtette: a héten már sokat tudtak foglalkozni a magyar csapat játékával, mert nem volt bajnoki.

"Az első felvonás előtt csak két nap pihenőnk volt, most az egész hét a rendelkezésünkre áll. Vannak sérültjeink, de ez velejár. Az öt gól éppen határeset. Le lehet gyorsan dolgozni, de görcsössé is teheti a hátrányban lévőt, ha eleinte nem megy úgy, ahogy szeretné" - mondta az MTI-nek az irányító.

A Veszprém eddig négy kupadöntőt vívott, de csak egyet, az 1992-es KEK-finálét nyerte meg. Az 1993-as és 1997-es KEK-, valamint a 2002-es BL-döntőben nem sikerült diadalmaskodnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását