2024. április 28. - Valéria

Az AB rendet tesz a pártkasszák körül

Az Alkotmánybíróság határozata megállítja a pártalapítványok törvénytelen működését - írja a Magyar Hírlap. Négy ponton is alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a pártok gazdálkodásáról és a pártalapítványokról szóló törvényt, egy ponton pedig m
2008. május 8. csütörtök 10:37 - Hírextra
A testület szerint a párttörvényben nincsenek garanciák arra, hogy a pártok alapítványaihoz befolyó támogatás ne válhasson burkolt párttámogatássá.

Egy lapunknak név nélkül nyilatkozó alkotmányjogász szerint a Zuschlag-ügy talán ki sem robbanhatott volna, ha pártalapítványban követik el a visszaéléseket, mert a párttörvény nem teszi lehetővé az adóhatóságnak a pártalapítványok feletti pénzügyi-gazdasági ellenőrzést, s még az ügyészi jogkör is eltérő a pártalapítványok esetében.

Az Alkotmánybíróság ezeket a rendelkezéseket is megsemmisítette a múlt héten, s a parlamentet arra hívta fel, hogy szeptember 30-ig alkosson új - egyébként kétharmados többséget igénylő - törvényt.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását