2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány a tüntetésekről

A miniszterelnök szerint a rendőrség sokat tesz az utcai zavargások féken tartása érdekében és sokat is fejlődött ezen a téren az elmúlt egy évben - így reagált kedden újságírók előtt Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd kiszivárgásának egyéves évfordulója k
2007. szeptember 18. kedd 20:53 - Hírextra
Hétfőn este 9 körül a Kossuth téren demonstráló 5-6 ezer emberből csaknem száz tüntető vonult a Parlament északi kapujához, ahol a kihajtó képviselők autói próbálták üvegekkel megdobálni. A járműveket rendőrök sorfala védte, azonban az egyik autót ennek ellenére eltalálta egy italosüveg. A jármű nem állt meg.

Gyurcsány Ferenc kedden azt nyilatkozta: a rendőrségnek meg kell találnia a hatékony egyensúlyt a békés gyülekezési jog biztosítása, valamint a gyülekezések elfajulása esetén a rend fenntartása között.

A kormányfő szerint pontosak voltak az előrejelzések, miszerint "idén ősszel már kevesebb támogatást kapnak az utcai tüntetések, amelyek egyre inkább a radikálisok terepévé válnak." A miniszterelnök hozzátette: "a folyamat jó, de a pillanatnyi állapoton valóban van mit javítani."
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását