2024. április 25. - Márk

Öt és fél év a társát lelövő rendőrnek

Öt és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki tavaly januárban lelőtte társát az I. kerületi rendőrkapitányság épületében - jelenti a HavariaPress. Az akkor 30 éves rendőr 2007. január 27-én este a szolgálatot készült leadni a társával
2008. május 7. szerda 10:23 - Hírextra
A mikor a Pauler utcai kapitányság liftjében, viccelődés közben, egy véletlen lövéssel leterítette a 27 éves törzsőrmestert. A meglőtt rendőrt azonnal kórházba szállították, ám az életét ott sem sikerült megmenteni, és másnapra elhunyt.

A lövést leadó 30 éves rendőr főtörzsőrmestert rögtön felfüggesztették, és büntetőeljárást indítottak ellene. Ez alapján a Fővárosi Bíróság első fokon öt év hat hónap börtönbüntetést szabott ki rá, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Az első fokú, egyelőre nem jogerős ítélet kihirdetése után az ügyész indítványozta a vádlott azonnali előzetes letartóztatását; ezt a bíróság nem rendelte el, viszont ez ellen az ügyész fellebbezett. Így a vádlott szabadon távozhatott a tárgyalás után, a letartóztatás kérdésében néhány héten belül születhet meg a jogerős döntés.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását