2024. április 19. - Emma

Öngyilkossági hullám indult

Tisztítószerekből kotyvasztott mérget belélegezve követett el öngyilkosságot Japánban négy ember, akiknek holttestét egy bérelt autóban találták meg Takasima városban. A halottak - három férfi és egy nő - húsz-harminc év körüliek voltak, és nem álltak rok
2008. május 7. szerda 06:57 - Hírextra

Az utóbbi időben egy sor hasonló öngyilkosság történt a szigetországban. A helyi sajtó szerint csupán az elmúlt hónapban 50 tisztítószeres öngyilkosságot jegyeztek fel. A rendőrség azok után az internetes honlapok után is nyomoz, amelyek ahhoz adnak tanácsot, hogyan kell összekeverni a tisztítószereket, hogy halálosan mérgező hidrogénszulfid gáz keletkezzen.

A hatóságok attól tartanak, hogy a gáz a közelben állókat vagy a mentéssel próbálkozókat is megmérgezheti. A múlt héten Hokkaidón mérgezte meg magát egy férfi a házában összekevert háztartási vegyszerekkel, és a kiszivárgó mérgező füst miatt 350 szomszédjának kellett több órára elmenekülnie lakásából.

Japánban 2006-ban több 32 155 ember vetett véget önkezével az életének, az adat nyomán az országot a világon a kilencedik helyre sorolták az öngyilkosságok tekintetében. A kormány 220 millió dollárt (több mint 55 milliárd forint) különített el öngyilkosság-megelőző programokra, hogy segítsen a depresszióban vagy más lelki betegségben szenvedőkön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását