2024. április 26. - Ervin

Drogozó diákok

Csaknem száz embert, többnyire diákokat tartóztattak le kedden egy drograzzia során egy kaliforniai állami egyetemen. A rendőrségi jelentés szerint a San Diegó-i Állami Egyetemen egy éve folyt már a fedett nyomozás a kiterjedt kábítószer-hálózat leleplezé
2008. május 7. szerda 11:57 - Hírextra

A hatóságok azt követően kezdtek vizsgálódni, hogy 2007. májusában egy 19 éves diáklány drogtúladagolás következtében hunyt el a campuson. Azóta februárban újabb hasonló haláleset is történt.

A keddi akció során összesen 96 embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaéléssel kapcsolatos vádakkal, közülük 75 a több mint 30 ezer fős egyetem diákja volt.

A kutatás során többek között 23 kg marhuánát, 48 tő marihuánanövényt, 350 ecstasy-tablettát, kokaint, hallucinogén gombákat, metamfetamint és illegális úton beszerzett, receptre kapható gyógyszereket találtak. Lefoglaltak még egy puskát, három félautomata pisztolyt, bokszereket és 60 ezer dollárnyi kézpénzt.

Az egyetem elnöke bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a letartóztatott diákokat, és a campus területéről is kiköltöztették őket.

A kampuszon több fiú és lány diákegyesület működik, a nyomozás arra is fényt derített, hogy ezek egyikének szinte minden tagja részt vett a szervezett drogkereskedelemben. Egy kokaindíler diákot már csak egy hónap választott el attól, hogy állambiztonságból diplomázzon, s közben már a campus rendőrségi szolgálatánál is alkalmazták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását