2024. február 24. - Mátyás

Védik a szocik Hagyót - közlemény

Hagyó Miklós budapesti főpolgármester-helyettes egyúttal az MSZP országgyűlési frakciójának tagja is, és a távfűtés ÁFA kulcsának csökkentéséről szóló nyilatkozata a legteljesebb összhangban van a frakció javaslataival.
2008. május 6. kedd 12:55 - Hírextra
Megerősítem, hogy a szocialista frakció távfűtési eseti munkacsoportja másfél hónapos átfogó vizsgálat és konzultációsorozat összes elemét mérlegelve jutott arra a következtetésre, hogy elkerülhetetlen a távfűtés ÁFA kulcsának a jelenlegi 20-ról 5 %-os szintre mérséklése.

Ez a javaslat, amely most tárgyalási indítványként kerül a kormány elé, az EU szabályozással és a tagországok döntő többségének gyakorlatával is összhangban van. Kovács László, az Európai Bizottság adóügyi biztosa is egyértelműen állást foglalt, miszerint a távfűtés kedvezményes ÁFA besorolása igenis lehetséges.

Az országgyűlési szocialista frakció a fentieken túl azt is javasolja, hogy az érintett lakások és távfűtőművek korszerűsítése legyen kiemelt, országos és elsőbbségi program, az EU forrásokat is segítségül hívva. A szocialista frakció ugyancsak elengedhetetlennek tartja a jogszabályi környezet előzékeny felülvizsgálatát, azzal a céllal, hogy senki se akadályozhassa meg a lakóközösségi többségeket a távhőszolgáltatás hatékony igénybevételében.

Szanyi Tibor
az MSZP-frakció Távfűtési Eseti Munkacsoportjának vezetője
az MSZP parlamenti képviselője
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását