2024. május 5. - Györgyi

Száz kínai jön

Száztagú kínai delegáció tárgyal csütörtökön és pénteken Budapesten, a küldöttséget Csia-Csing Lin (Jia Qinglin), a Népi Politikai Tanácskozó Testülete Országos Állandó Bizottságának elnöke vezeti - tájékoztatta az Országgyűlés sajtószolgálata kedden az M
2008. május 6. kedd 22:28 - Hírextra

Az egykori pekingi polgármester csütörtökön találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Szili Katalin házelnökkel, pénteken pedig tárgyal Medgyessy Péter volt kormányfővel. A kínai delegáció üzleti fórumon is részt vesz - tájékoztatta az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-t.

Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság vezetője a távirati irodának elmondta: a kínai küldöttség magyarországi látogatásán tüntetéseket szerveznek szerdától szombatig. Az egésznapos demonstrációkkal a tibeti emberi jogi helyzetre szeretnék felhívni a figyelmet. A társaság tüntet majd az Országháznál és a delegáció szálláshelyén - tette hozzá.

A szervezet demonstrációihoz a tervek szerint csatlakozik az Amnesty International Magyarország - mondta Hendrey Tibor. Hozzátette: információi szerint ellentüntetés is lesz.

Az elmúlt két hónapban rendszeresen tartanak demonstrációkat a világ minden táján a kínai hatóságok tibeti fellépése és a tibeti emberi jogi helyzet miatt. Tibetben március közepén robbantak ki heves tüntetések a kínai megszállás ellen. A kínai hatóságok elfojtották a demonstrációkat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását