2024. április 20. - Tivadar

Sokat füstölnek a magyarok

A visegrádi országok közül Magyarországon dohányoznak a legtöbben, míg Szlovákiában a legkevesebben; míg nálunk 36 százalék a bagósok aránya, északi szomszédunknál csak ennek kétharmada - derül ki az Image Factory és a TÁRKI legfrissebb Társadalmi Klíma R
2008. május 6. kedd 14:08 - Hírextra
Csehországban a lakosság 32, Lengyelországban 29 százaléka áldoz a nikotinélvezet oltárán.

Tízből kilenc magyar dohányos rendszeresen hódol e káros szenvedélyének; a cseheknél valamivel háromnegyed fölötti ez az arány.

Ráadásul a hazai füstölgők 29 százaléka több mint egy doboz cigarettát szív el egy nap, de közöttük is élen járnak a férfiak, akik negyven százalékos valószínűséggel bontanak naponta egy második csomagot is.

A dohányzás és a végzettség között is összefüggés mutatható ki: míg a szakmunkások 44 százaléka pöfékel, a diplomásoknál 29 százalék ez az arány.

Az adatsorból kiderül: a magyarok és a csehek gondolják a legkevésbé, hogy a vendéglátóhelyeken bevezetendő dohányzási tilalom hatására sokan leteszik a cigarettát, de nem sokkal optimistábbak ez ügyben a másik két nemzet polgárai sem, hiszen csak minden ötödik lengyel és szlovák bízik a tiltás pozitív hatásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását