2024. március 29. - Auguszta

Kortárs művészeti fesztivál

A kortárs művészetek fesztiválját rendezik meg május 23. és június 1. között Székesfehérváron; a dunántúli megyeszékhely immár kilencedik alkalommal ad otthont a nívós képzőművészeti, zenei és irodalmi eseménynek.
2008. május 6. kedd 09:04 - Hírextra
Mint azt Szűcs Erzsébet, a rendezvény szervezője az MTI-nek elmondta, a fesztivál minden napra kínál valamilyen érdekességet a kortárs művészetek kedvelőinek, s a már hagyományos programok mellett több újdonsággal is várják a látogatókat.

Ilyen új program lesz az Első látásra című rendezvény, amellyel lehetőséget teremtenek a még fel nem fedezett, be nem futott művész-tehetségek, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció tanszék hallgatóinak a bemutatkozásra.

Ugyancsak újdonság az első székesfehérvári középiskolás tablókiállítás, amely a helyi "tablóművészek" happeningje lesz.

Új magyar művésztelepek, új magyar művészkolóniák címmel indít sorozatot a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény. Elsőként a mezőszemerei Nyílt tér alkotótelep munkájával és az ott készült alkotásokkal ismerkedhetnek meg a fesztivál résztvevői.

Eddig nem nagyon ismert oldaláról mutatkozik be Újházi Péter Munkácsy-díjas festőművész, aki Vasaim címmel a Kecskeméti Alkotótelepen készült vasplasztikáit mutatja be.

Kiállítást rendeznek Kis Róka Csaba, Szántói Zoltán, Vén Zoltán képeiből, Móser Zoltán fotóiból, de lakástextil- és falikép-bemutatót is láthat a közönség. Ismét megrendezik a művész zászlók hagyományos belvárosi bemutatóját, valamint a fűnyíró akciót, amelynek eredményeként úgynevezett "land art" művek készülnek.

A képzőművészeti programokat filmvetítések, koncertek, irodalmi programok egészítik ki.
A Kortárs Művészeti Fesztivál idején fellendül Székesfehérvár idegenforgalma, a rendezvényekre sok érdeklődőt várnak az ország különböző vidékeiről, s külföldről is - tette hozzá Szűcs Erzsébet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását