2024. május 9. - Gergely

Kalóz DVD-s bukott le

Mintegy 5.400 jogellenesen másolt DVD-lemezt talált a fővárosi rendőrség egy házaspár vidéki lakhelyén; a házaspár nő tagja ellen két évvel ezelőtt hasonló ügyben már indult eljárás - közölte a rendőrség az MTI-vel kedden.
2008. május 6. kedd 18:17 - Hírextra
Szigetvári György, a fővárosi VIII. kerületi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának vezetője az MTI-nek elmondta: az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítványtól (ASVA) kapott információk alapján kezdeményezték az eljárást a házaspár ellen, akik a fővárosban a Verseny utcai piacon kalózfilmeket árultak, illetve más, ott árusító kereskedőnek adtak el nagy mennyiségben másolt DVD-ket.

A rendőrség házkutatást tartott a házaspár vidéki lakhelyén, ahol a másoláshoz használt számítástechnikai eszközöket valamint 5.400 darab jogellenesen másolt DVD-lemezt foglaltak le.

A kihallgatás során a nő vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését, ellene egyébként két évvel ezelőtt már folyt büntetőeljárás hasonló bűncselekmény miatt, ám abban az ügyben még nem született ítélet - tette hozzá.

Mint mondta, a nyomozás további részében a rendőrség felgöngyölíti, kiknek és milyen csatornákon árusította a házaspár a másolt lemezeket és szakértő bevonásával állapítják meg, hány kiadót, filmforgalmazót károsítottak meg és mekkora vagyoni hátrányt okoztak.

A kalózlemezek mennyisége tetemes, így a szakértő igénybevételéből adódó bűnügyi költség akár az egymillió forintot is meghaladhatja. Ezt - amennyiben bűnösnek találják a házaspárt - nekik kell megfizetniük - tette hozzá.

Mint mondta, miután visszaeső elkövetőről és különösen nagy - akár az 50 millió forintot is meghaladó - vagyoni hátrány okozásáról van szó, a házaspár tagjai akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A házaspár szabadlábon védekezhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását