2024. május 6. - Ivett, Frida

Halász Judit is futott a lánggal - Nyilatkozat!

"Fantasztikusan telt az egész nap és nagy élmény volt futni a lánggal" - mondta a távirati irodának Halász Judit, aki hétfőn az olimpiai lánggal futott Kínában Hajnan (Hainan) szigetén.
2008. május 6. kedd 06:54 - Hírextra
Négy magyar, Halász Judit színművész, Barabás Éva műsorvezető, Lakatos Katalin, egy sajátos nevelést igénylő gyermekekkel foglalkozó alapítvány szakmai vezetője és Kovács István Mikulás-nagykövet 300-300 métert tett meg a lánggal. Hétfőn összesen 208-an futottak a fáklyával. A jelentkezők közül a Magyar Olimpiai Bizottság aranyfokozatú támogatója, a Samsung választotta ki a szerencséseket.

"Egy széles sugárúton futottunk, amely mellett őrületes tömeg gyűlt össze. Én még ennyi embert nem is láttam. Rengeteg autó ment előttünk, amelyeken a különböző médiumok kamerái voltak" - mondta Halász Judit, akit telefonon ért el a távirati iroda.

A Kossuth-díjas színművésznő hozzátette: "mindenki kapott egy fáklyát, de nem ezt kellett átvennünk a másik kezéből, hanem a lángot. A következő fáklyavivőnek pedig mi gyújtottuk meg a fáklyáját. Én egy kínai férfitől kaptam és egy másik kínainak adtam át a lángot".

Halász Juditot kellemes élmények érték az utcán is, a kínaiak ugyanis nagy örömmel fogadtak mindenkit, aki a fáklyavivők egyenruháját viselte. A futás után gálavacsorán vettek részt, amelyen tapssal és név szerint köszöntötték a magyarokat.

A színművésznő elmondta: keddre szabadprogramot kaptak, szerdán pedig utaznak haza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását