2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A fair trade világnapja

Világszerte május 10-én rendezik a fair trade világnapját. A Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség által rendezett itthoni eseménysorozat üzenete az, hogy sokat lehet tenni a klíma védelmében. A szervezők ősszel - aláírt képeslapok formájában - petí
2008. május 6. kedd 21:52 - Hírextra

A szombati világnapon a margitszigeti Holdudvar látogatói aláírásgyűjtési akciót indítanak, azaz a politikai nyomásgyakorlás eszközével is élni kívánnak a klíma és a méltányos kereskedelem érdekében. A képeslapos aláírásgyűjtést minden elkövetkező rendezvényükön folytatják.

Az aláírók arra kérik a miniszterelnököt, hogy támogassa a méltányos kereskedelem térnyerését.
A fair trade rendszerében az Európába importáló szervezetek hosszú távú beszállítói szerződéseket kötnek a termelőkkel, így ezek a közösségek a biztos bevételek birtokában úgy szervezik át termelésüket, hogy az sokoldalúbb, környezetvédelmi szempontból is sokkal kedvezőbb legyen, és ezzel a klímát is védik. A klímaváltozás hatásai ugyanis - például a sivatagosodás - éppen azokat sújtják a legjobban, akik csak egy bizonyos termék vagy élelmiszer termeléséből élnek.

A hétvégi programot az idén úgynevezett méltányos tusa előzi meg. A vállalkozó szelleműek egy játékban vehetnek részt, amelynek főnyereményét szombaton sorsolják ki.

A játékkal kapcsolatos részletek a www.fairvilag.hu honlapon olvashatók. Itt megtalálható a fair trade mozgalom céljainak leírása és azoknak a boltoknak a listája is, amelyek ilyen módon készült és forgalmazott termékeket árusítanak.

A világnap hazai eseményének központi helyszíne a margitszigeti Holdudvar. A sokszínű programban szerepel fotókiállítás, filmvetítés, kvízjáték, hennázás és bögrefestés, kávé és teakóstolás, valamint közös zenélés is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását