2024. május 17. - Paszkál

Nyílt napot tartottak

Nyílt napot tartott a Zuglói Szociális Foglalkoztató az Esélyegyenlőségi Világnap alkalmából. A hétfői rendezvényen a Heltai Gáspár Általános Iskola diákjai ismerhették meg a foglalkoztatottak életét.
2008. május 5. hétfő 15:59 - Hírextra

A nyílt nap a kerület több iskolájában szeptembertől induló, integrált oktatási programba illeszkedik a kiegészítő oktatás részeként. A mai eseményen még elhangzott, hogy a zuglói Önkormányzat önként vállalt feladataként, több mint 73 millió forintot fordít évente a Szociális Foglalkoztató működtetésére.
Nyílt napot tartott a Zuglói Szociális Foglalkoztató az Esélyegyenlőségi Világnap alkalmából azzal a céllal, hogy a kerület iskoláiban tanuló gyerekek elfogadóbbak legyenek a látás-, hallás-, értelmi és mozgáskorlátozottak közösségével. Első alkalommal a Heltai Gáspár Általános Iskola diákjai ismerhették meg a foglalkoztatottak életét. A Szociális Foglalkoztatóban mézeskalács-készítéssel, valamint szövéssel és gyöngyszövéssel várták a zuglói diákokat.

"A mai az egyik legjobb alkalom arra, hogy kerületünk iskolásai közelebbről megismerkedhessenek azon embertársaink életével, munkájával, akik másként élnek, mint mi, de számukra ez mégis természetes. A közös célunk, hogy mindannyiunk számára természetes legyen a másik megismerése és elfogadása" - mondta a nyílt napon Weinek Leonárd, Zugló polgármestere. "Ez a kezdeményezés kiválóan illeszkedik a szeptembertől több zuglói általános iskolában induló, integrált oktatási programba a kiegészítő oktatás részeként" - tette még hozzá a polgármester.

A mai eseményen még elhangzott, hogy a zuglói önkormányzat élen jár a Szociális Foglalkoztató fenntartásában és működtetésében, hiszen önként vállalt feladataként évente 73 millió forintot biztosít a Foglalkoztatónak.

A 2006-ban átadott, Gyarmat utcai intézményben jelenleg 45 főt foglalkoztatnak. Minden nap nyolc órától délig szakember munkafelügyelete mellett borítékolnak, dobozt készítenek vagy csomagolnak. A munkaterápia mellett, havi forgásban kreatív, személyiség-, készség- és képességfejlesztő foglalkozásokon gyöngyből, vesszőből, festett üvegből ajándéktárgyakat készítenek, szövőszéken pedig gyapjúszőnyeget szőnek.

Budapest főváros XIV. kerület, Zugló Önkormányzata

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását