2024. április 29. - Péter

Nagy kihívások előtt áll az Akadémia

Kétnapos közgyűlést tart mától az MTA, amely nagy kihívások előtt áll írja a Népszabadság. A szokásosnál izgalmasabbnak ígérkezik a Magyar Tudományos Akadémia ma kezdődő kétnapos közgyűlése.
2008. május 5. hétfő 08:34 - Hírextra

És nemcsak a vezetőségválasztás miatt. A Medián tavalyi felmérése szerint az MTA ugyan a legnagyobb közbizalmat élvezi, ám ennek ellenére a politikától és jórészt ennek nyomán a médiától hideget-meleget kapott.

A közintézmény meglehetősen nagy kihívások előtt áll. A közvélemény Akadémia iránti tisztelete egyértelműen a politikától független tudománynak és az intézmény patinájának szól, nem belső szerkezetének és eredményeinek, amit az is jelez, hogy konkrét véleményt a működéséről kevesen tudnak adni.

A tájékozottabbak előtt is jobbára néhány bölcs és idős akadémikus testületi szervezeteként jelenik meg, miközben az ország fejlődése és gazdasága számára az Akadémia talán legfontosabb eleme, hazánk arányaiban legfontosabb kutatási szervezete, az akadémiai intézményhálózat jelenléte és hatása mindenképpen elhalványul.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását