2024. május 2. - Zsigmond

Madame Pompadour Szentpéterváron

Szinetár Miklós rendezésében mutatták be a hét végén Szentpétervárott a XV. Lajos francia király udvarának viharos, nagyvilági életébe bepillantást engedő Madame Pompadour című nagyoperettet.
2008. május 5. hétfő 20:41 - Hírextra
Leo Fall bécsi zeneszerzőnek a - király leghíresebb szeretőjének nevét viselő - művét a Néva-parti város Zenés Komédia Színházában tekinthették meg az érdeklődők.

Szinetár Miklós úgy nyilatkozott, hogy a Madame Pompadourt az operett és a musical műfaja között elhelyezkedő szokatlan alkotásnak tartja. A mű hősei időnként megpróbálnak kitörni az életüket meghatározó könyörtelen keretek közül, ám ez korántsem mindig tűnik lehetségesnek. A Madame Pompadour ezért meglehetősen szomorú darab.

A művet a Budapesti Operettszínház és a szentpétervári Zenés Komédia Színház közösen vitte színre, Fabio Mastrangelo olasz karmester, zenei rendező segítségével. A két színház megállapodása szerint a művet még az idén Magyarországon is bemutatják, cserébe az operettszínház Szentpéterváron előadja Kálmán Imre Marica grófnőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását