2024. május 10. - Ármin, Pálma

Gyurcsány: 2008 a trendfordulás éve

Az idei év a trendfordulás éve akar lenni, a nyugodt építkezésé és a gyarapodásé - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az MDF elnökének napirend előtti felszólalására adott válaszában.
2008. május 5. hétfő 14:46 - Hírextra

A kormányfő azt mondta, a cél az, hogy az előző, nem könnyű év után Magyarországon újra érzékelhetően növekedjenek a jövedelmek és a nyugdíjak. Közölte: a kormány szándékai és tervei a 2006-ban elfogadott kormányprogramból következnek.

Dávid Ibolya, az MDF frakcióvezető-helyettese előzőleg arra a másfél évvel ezelőtti Gyurcsány Ferenc idézetre hívta fel a figyelmet, amely így hangzott: "bizalmi szavazást, bizalmat kérek a parlamenttől, mert csak egy erős kormány tudja végigvinni a programot, és csak egy olyan kormányfő, aki politikai okokból nem kényszerül újra és újra rossz kompromisszumokra, aki érzi a háta mögött a parlament többségének támogatását, felhatalmazását és bizalmát". Dávid Ibolya kiemelte: a miniszterelnökkel azóta sokat fordult a világ, immár egyáltalán nem látja szükségességét, hogy a háta mögött érezze a parlament többségének támogatását, pedig az idei majálison "egetrengető terveket, nagyívű programot hallhattunk".


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását