2024. április 27. - Zita

Ellenőrzés a leégett raktárban

Még a délelőtti órákban megkezdődik az a hatósági eljárás, amelynek során megvizsgálják, hogy a pénteken leégett kőbányai textilgyárban és a raktárban betartották-e a tűzbiztonsági előírásokat - tájékoztatta a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) hétfőn az
2008. május 5. hétfő 10:25 - Hírextra

A fővárosi tűzoltóság közép-pesti tűzmegelőzési régiójának vezetője az MTI-nek egyelőre csak annyit mondott, hogy a vizsgálat hosszabb folyamatot jelent, ugyanis tűzoltási és a tűzmegelőzési vizsgálatot is indítanak.

Az MTI információja szerint a pénteken leégett textilgyár tűzoltásáról, mentési munkálatairól a tűzmegelőzési osztály tanulmányt készít, és ennek keretében átfogóbb eredmény várható a tűz keletkezéséről és a mentési munkák nehézségeiről, hogy a tapasztalatokat más hasonló helyzetekben kamatoztathassák.

A X. kerületi Sibrik Miklós és Gyömrői út kereszteződésében lévő 4.500 négyzetméteres raktár oltásán 130 tűzoltó tizenhat vízsugárral és három emelőkosaras vízágyúval dolgozott. A mentést nehezítette, hogy vízhiányos volt a terület, így a tűzoltók a rendőrség három vízágyúját és a közterület-fenntartók nyolc tartálykocsiját kérték segítségül.

A kiemelt, ötös fokozatú tűz oltása közben két tűzoltó sérült meg; egyikük füstmérgezést szenvedett, a másiknak egy elszakadt tömlő sértette meg a térdét. Egy harmadik tűzoltó a munka során fizikailag merült ki teljesen. Az épületkomplexumban több munkás is tartózkodott, de ők időben kimenekültek, így emberi életet nem kellett menteniük a tűzoltóknak.

A tűz feltehetően akkor keletkezett, amikor az egyik munkás kevéssel 12 óra előtt hegesztett. Ezt követően délben ugyanis tüzet észlelt, és ekkor riasztották a tűzoltókat.

A tüzet csak késő estére tudták megfékezni, de az utómunkálatok még vasárnap délután is tartottak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását