2024. április 23. - Béla

Népzenére hímez a matyórobot

A napokban jelent meg egy különlegességnek számító magyar népzenei CD, ami a „CSW-Népdalok – Világzene Budapestről” nevet viseli. A tizenegy dalt tartalmazó albumon a Csillag Születik egyik versenyzője, Torzsa Gabriella is szerepel, aki
2008. május 3. szombat 22:23 - Hírextra
A lemez sajátos felfogásban készült, bár megőrizték az autentikus elemeket és hangszereket, a dallamok modern alapra íródtak.

– Hozzám mindig közel álltak a népdalok, szeretem őket dallam és mondandó tekintetében egyaránt. A népdalok valódi kincsek, melyeket minden fiatalnak értékelnie és becsülnie kell – nyilatkozta Torzsa Gabriella.

Hamarosan elkészül az első klip is az „Édesanyám rózsafája” című számhoz, amelyet animációs technikával készítettek. Varga Klári színésznőt kérték fel, hogy legyen a klip főszereplője és egyben az album arca is.

– Amikor először megláttam a videó lehetséges vizuális effektjeit, nem mondhattam nemet a felkérésre. Nekem ez egy olyan világ, mely a magyar népzenén keresztül forró, különleges és álomszerű – áradozott Varga Klári.

A klipben egy robot szerepel, külseje magyar népi motívumokkal tarkított. A figura terítőt hímez, a rámából lepkék repülnek ki varrás közben. Bár első hangzásra mindez bizarrnak tűnik, az összkép lenyűgöző lett, az alkotók azóta már megkapták a Kamera Hungária legjobb animációs digitális alkalmazás díját. A lemezen a Csillag Születik egykori versenyzője mellett olyan kiváló művészek hallhatók, mint Farkas Enikő vagy a világhírű Sebestyén Márta.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását