2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Állatságok Oroszországban

Zootaxi és állatpszichológus, bébiszitter-szolgálat és állatfogorvos, pedikűrös, de még házasságközvetítő is létezik a házi kedvencek számára Moszkvában, persze a szépségszalonok, panziók és számos hasonló, a világ bármely városában megtalálható szolgálta
2008. május 3. szombat 18:21 - Hírextra
A Zootaxi már évek óta működik: a kocsikban 1-1,5 köbméteres, kényelmesen berendezett hely várja az állati utast. A szőrös utasokat állatorvoshoz vagy a kutyafodrászhoz szokták vinni. De lehet rendelni egész napra kocsit, és lehet a kedvencnek személyi sofőrje is. Általában kutyákat, vagy cicákat szállítanak, de volt már törpedisznó és kecske is az utasok között - az utóbbi egy filmfelvételre igyekezett . A Zootaxi fix árai borsosnak tűnnek, de a moszkvai távolságokhoz és dugókhoz képest nem is olyan ijesztőek.

Ha a cica bepiszkít a lakásba, vagy a kutya megijed a hirtelen zajtól, vagy más lelki trauma éri, állatpszichológushoz kell vinni a kedvencet: ő még azt is el tudja érni, hogy két viszálykodó állat megtanuljon megférni egymással.

Számos ügynökség kész bébiszittert biztosítani a cicák-kutyák számára, ha a gazdi például későn ér haza. A képzett bébiszitterek elszórakoztatják az állatot óránként 150-350 rubelért és a legtöbb cégnél még átalányszerződést is lehet kötni.

Kutya- és macskapanziókban évek óta nagy a választék az egészen szerényektől a szuperluxus-kategóriáig, de újabban van már szálloda rágcsálók és madarak számára is. Egy hörcsögöt már napi 35 rubelért jól tartanak és megsétáltatnak. Külön panzió nyílt nemrégen a tengerimalacok számára: választható "all inclusive" szolgáltatás napi 110 rubelért, de napi 40 rubelért is befogadják az állatot ketrecestől, ám akkor a gazdinak kell vinni az eledelt is. Emellett már több panzió létezik madarak számára is.

A kutyáknak és macskáknak a fogaikkal éppen olyan problémái adódhatnak, mint az embereknek, és ennek megfelelően ugyanúgy kezelik őket az állatfogorvosnál a töméstől a húzásig, csak a négylábúakat ehhez mindig elaltatják.

A manikűrös mindent megcsinál a kutyusokkal, amit a körömápolás terén csak el lehet képzelni - a lakkozásig bezárólag.

Olyan cég is akad, amely kifejezetten VIP-ebeknek gyárt kutyaólakat, ha a gazdi úgy kívánja, télire légzsilippel, vagy éppen fűtéssel ellátva.

Partnerközvetítő is létezik már, bár még csak az interneten segít megtalálni a négylábúaknak a megfelelő társat. Ez is éppenúgy működik, mint az embereknél: kérdőív, fényképek, stb., csak éppen nem az érintett választ, hanem a gazdija, s csak remélni lehet, hogy eltalálja kedvence ízlését....
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását