2024. május 13. - Szervác, Imola

A pártért dolgozik majd az ifjú szocialista

Az önkormányzati tárca államtitkári posztjáról történt lemondását követően szegedi feladataira, valamint az MSZP 2010-es választásokra való felkészítésére koncentrál Ujhelyi István. Erről a politikus az MTI-nek csütörtökön adott interjújában beszélt.
2008. május 2. péntek 06:56 - Hírextra
"Szegedet megnyertük 2002-ben, 2006-ban, és meg fogjuk nyerni 2010-ben is" - mondta az országgyűlési képviselő, aki az MSZP alelnöki posztját is betölti.

"A város vezetőivel együttműködésem kiegyensúlyozott és napi szintű. Országgyűlési képviselőként, majd államtitkárként rengeteget tudtam segíteni Szeged és az egyetem fejlesztési programjaiban" - közölte Ujhelyi István, akinek jól esett, hogy többen is jelezték neki a csongrádi megyeszékhelyről, hogy "hazavárják".

A politikus megegyezett arról Botka László polgármesterrel, hogy mint korábban, Szeged fejlesztéséért dolgozik majd, de országgyűlési képviselőként is tovább folytatja munkáját. "A városházán eddig is megvolt az irodám, továbbra is ott fogok dolgozni" - tette hozzá.
A következő éveket a képviselő Szeged regionális kitörési időszakának tartja, mind a logisztikai fejlesztések, mind a munkahelyteremtő nagyberuházások kapcsán. "Több külföldi és hazai tárgyalás zajlik, van tehát, ahol sikerélményt szerezhetek a mindennapi munkában" - fogalmazott Ujhelyi István.

"Közéleti pályámat a Magyar Szocialista Párt közösségének köszönhetem" - hangsúlyozta a politikus. "A szegedi elfoglaltságaim mellett a legtöbb energiát a következő években az MSZP újjászervezésére, a 2010-es választásokra való felkészítésre fordítom, akár kapok ebben szerepet a pártvezetéstől, akár nem" - mondta az alelnök.

Ugyanakkor kijelentette, országgyűlési képviselőként szavazatával továbbra is támogatja a kormányt, szurkol a sikereiért, nem vonul a párt ellenzékébe. "Pontosan tudom, az a felelőssége mindannyiunknak, ha vannak is politikai nézetkülönbségeink, mégis egy irányba húzzunk" - mondta Ujhelyi István.

Daróczi Dávid az MTI-nek szerdán azt mondta: Ujhelyi István kedden telefonon jelezte a kormányfőnek távozási szándékát. Sajtóhírek szerint az államtitkár a döntését azzal indokolta,
hogy az új szerkezetű kormányban feleslegesnek érzi magát. Az MSZP alelnöki tisztségét is betöltő politikus - aki ezt a posztját megtartja - a Népszabadságnak elmondta: még az átalakítások előtt
bejelentette, nincsenek miniszteri ambíciói, vagyis nem a sértettség beszél belőle.
Úgy fogalmazott: "a nélkülözhetetlen politikai bizalom elapadt", ezért kell felállnia. "A mai politika, az állandó esztelen háborúskodás nem az én fesztelen habitusomnak való" - tette hozzá
Ujhelyi István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását