2024. május 2. - Zsigmond

Bírság galambetetésért

Nem szórhatnak eleséget a velencei galamboknak ezentúl a turisták, az olasz város polgármesteri hivatala ugyanis kitiltotta az eleségárusokat és 50 eurós (közel 13 ezer forint) bírsággal sújtja a madáretetőket.
2008. május 2. péntek 19:43 - Hírextra

A szigorú rendelkezés szerdán lépett életbe véget vetve egy hosszú életű hagyománynak, és a madáreleség-árusok biztos bevételének. Ők persze nem győznek méltatlankodni a százesztendős foglalkozás kiebrudalása miatt.

A hatóságok szerint a galambok a csőrükkel az odafújt morzsák után kutatva szép lassan "elcsipegetik" a márványszobrokat és épülethomlokzatokat.

Egy tanulmány szerint a velencei adófizetőknek évente 275 eurójába (70 ezer forint) kerül a madarak által megrongált szobrok és műemlékek megtisztítása és helyreállítása.

Az árusok azt állítják, hogy a madarak nem is okoznak kárt, és az egész arról szól, hogy velük együtt a galamboktól is megszabaduljon a város. "Előbb utóbb a gondolások is útban lesznek" - fakadt ki egy elkeseredett eleséges.

A madarak elleni küzdelem annak a széleskörű kampánynak a része, amellyel "illendőbbé" és tisztábbá akarják tenni az Unesco által a Világörökség részévé nyilvánított várost, ahová havonta több mint egymillió turista látogat el.

Tavaly óta közterület-felügyelők pásztázzák a Szent Márk teret meg a többi történelmi emlékhelyet, és megbírságolják azokat a látogatókat, akik kifekszenek piknikezni, meztelen felsőtesttel mászkálnak vagy szemetelnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását