2024. május 7. - Gizella

Tiltakoznak a NAZI ágyneműmárka ellen

Az indiai zsidó közösség heves tiltakozását váltotta ki, hogy egy mumbai székhelyű lakberendezési cikkeket forgalmazó cég NAZI márkanéven és horogkeresztekkel reklámoz egy új ágyneműgarnitúrát.
2007. október 1. hétfő 07:13 - Hírextra

A kereskedő azt állítja, hogy a márkanév pusztán a New Arrival Zone of India rövidítése, és semmi köze a fasizmushoz. Az ágyneműt ugyanakkor olyan prospektuson reklámozzák, amelyen két vörös szvasztika is látható, fekete háttérben.

"Ez óriási sértés minden zsidó és minden jóérzésű ember számára, ezért követeljük a (név) visszavonását" - jelentette ki Jonathan Solomon, az Indiai Zsidó Szövetség elnöke, aki meg van győződve arról, hogy a rossz emlékeket ébresztő márkanév nem a véletlen műve. A szövetség feljelentést fontolgat az ügyben.

Indiában mintegy 5 és fél ezer zsidó él, miután sokan kivándoroltak Nyugatra és Izraelbe.
Sok indiai számára Hitler csak egy átlagos történelmi figura, a holokausztról pedig alig tudnak valamit. A nácik által kisajátított horogkereszt, a szvasztika ősi vallási szimbólum a hinduizmus és más keleti vallásokban.

Tavaly egy mumbai étterem kénytelen volt nevet változtatni, miután a helyi zsidóság tiltakozott a "Hitler keresztje" elnevezés ellen. A vendéglő ugyancsak horogkereszteket használt reklámjaiban és étlapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását