2022. június 28. - Levente, Irén

"A kormánynak nem fontos a klímavédelem"

Az LMP szerint nem várhatók érdemi lépések a kormánytól a klímavédelem területén - mondta az ellenzéki párt társelnöke szerdán sajtótájékoztatón.
2021. november 3. szerda 16:33 - HírExtra

Schmuck Erzsébet úgy értékelt: Orbán Viktor miniszterelnöknek nem fontos a klímaváltozás kérdése, ezt mutatja, hogy még egy minisztert sem küldött maga helyett a "sorsdöntő" glasgow-i klímakonferenciára, amelyen egy államtitkár és az államfő képviseli Magyarországot.
    
Elmondta, az LMP szánalmasnak tartja, hogy a kabinet 11 év kormányzás után egy idén elindított napelempályázatra hivatkozik érdemi klímavédelmi lépésként.
    
Évekkel ezelőtt hozzá kellett volna kezdeni a lakások, épületek energetikai korszerűsítéséhez, ugyanis, ha rossz az ajtó, az ablak és a szigetelés, akkor a napelem nem hoz áttörést - mondta Schmuck Erzsébet.
    
Hangsúlyozta: ha a kormány komolyan venné a klímaváltozás kérdését, akkor hazai forrásokból is elkezdené megvalósíani a nemzeti éghajlatvédelmi cselekvési tervben foglaltakat, és nem várna "potyautasként" az uniós pénzekre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását