2024. május 28. - Emil, Csanád

A legkedveltebb európai úti cél

Rodosz szigetét szavazták meg egy turisztikai portál látogatói a legkedveltebb európai úti célnak, míg a világranglistán az ötödik helyre sorolták. A havonta 25 millió felhasználó által látogatott TripAdvisor internetes honlap a világ száz legnépszerűbb ú
2008. május 2. péntek 17:43 - Hírextra

Az első húszban hét európai város is szerepel. Rodoszt az európai ranglistán rögtön az osztrák Salzburg követi, de az olasz célpontok is kedveltek: a kontinens 25 legnépszerűbb célállomása között hét itáliai város szerepel, ezzel az olasz csizma a legkeresettebb európai ország.

A százas listára öt brit turisztikai csemege került fel.
A szavazatok alapján az abszolút győztes: Új-Zéland. A világon legtöbben a festői, hegyvidéki Milforg Soundba szereznének eljutni, amely az ország déli szigetének délnyugati csücskén fekszik. A második helyet Queenstown környéke szerezte meg, ahová elsősorban az extrém sportok szerelmesei vágynak.

Elemzők szerint az utazás varázsa annak ellenére sem kopott meg, hogy a gazdasági élet válsággal küzd, nőttek az üzemanyagárak, egyre több a környezeti probléma, a repterek pedig gyakorta kaotikusak. 

A vágyott úti célok közös jellemzője, hogy valamennyi kínál valamiféle különlegességet, amivel az utazók szemében igazán kivételessé válik - állította a TripAdvisor egyik vezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását