2024. április 28. - Valéria

Trendi cipőt szeretnél?

Neon, liba zöld, UV-narancs. Tényleg ezek az idei cipő-divatszínek? Réka három éves korában kapta meg szüleitől élete első lakkcipőjét. Sok éves versenytánc időszaka alatt megtapasztalta, milyennek is kell lennie az igazán jó és kényelmes cipőnek. Ezek a
2008. április 30. szerda 21:03 - Hírextra
A cipőkészítést a pozsonyi Képzőművészeti Akadémián, majd egy londoni kurzuson valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanultam – mondta Vágó Réka cipőtervező.

Az elmúlt három évben tervezett cipői egytől-egyig népszerű és trendi daraboknak számítanak a magyar divat piacán. Az elismert cipőtervezőt az idei lábbeli divatról faggattuk.

- A lábbeliknél – éppúgy, mint a ruháknál - is léteznek szezonális darabok, csak azzal a különbséggel, hogy itt finomodnak a vonalalak, vagyis hozzáigazodnak az aktuális trendhez. Idén nyáron a nagyon vékony tűsarkú illetve a platform cipő – magasított talpú - és a pmösz - kicsit hegyesedő, keskenyedő orrú - lábbelik számítanak divatosnak. Ezeken kívül elmaradhatatlan az örök klasszikus balerina. A színeknél pedig a monokróm – a hatvanas évek divatja, vagyis a fekete-fehér – neon, pink rózsaszín, arany, ezüst, UV-narancs, és az áttetsző anyagok.

Réka szerint lábbelink ugyanúgy hozzátartozik öltözékünkhöz, mint a táskánk. Éppoly fontos, mint a kiegészítők. Hiszen ettől lesz teljes az öltözékünk vagy nevetséges.

- Nem véletlenül vannak a híres óra és karkötő márkák is, hiszen rengeteg mindent elárulnak rólunk. Éppen ezért, ha felveszünk egy igényesebb darabot, akkor egy teljesen más státuszba helyez minket a társaságunk.

Éppúgy, mint egy magas sarkú cipő. Hiszen gondoljunk csak bele, ha kopogós cipellőt hallunk az utcán, óhatatlanul is odanézünk, pedig nem akarunk flörtölni, csak kitűnik a tömegből a hangja miatt.

- Ha egy hölgy nem tud magas sarkú cipőbe járni, vagy kényelmetlennek találja, akkor először csak a két-háromcentis darabbal próbálkozzon.

Réka elárulta, a magas sarkú cipővásárlásnál csak egy dologra kell odafigyelni.

- A legfontosabb, hogy ráfeküdjön a talpunk a cipő ívére. Ezt úgy lehet megállapítani, hogyha beleállunk, és a középső részénél a levegőbe lóg a lábunk, akkor kényelmetlen lesz. De ha azt érezzük mikor, hogy végigköveti az ívet, akkor az lesz a kényelmes cipő.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását