2024. április 28. - Valéria

Reszkess, Barbie! Irán hadat üzent a destruktív játékoknak

Irán legfőbb államügyésze szerint a nyugati importbabák, mint Barbie vagy Pókember, nemkülönben az országba érkező számítógépes játékok rossz hatással vannak az iráni gyerekekre, ezért meg kell akadályozni a forgalmazásukat.
2008. április 30. szerda 09:07 - Hírextra
Gorban Ali Dori Nadzsafabadi államügyész, aki magas posztot tölt be az iszlám klérusban is, levélben fordult Parviz Davudi alelnökhöz, amelyben a "westoxication", az amerikai tömegkultúra és fogyasztási szokások térnyerésének veszélyére, valamint ennek súlyos társadalmi következményeire hívta fel a figyelmet. A levelet hétfőn több teheráni napilap közölte.

"Az olyan személyek megjelenése, mint Barbie, Batman, Pókember vagy Harry Potter, valamint a számítógépes játékok és mozifilmek, mind a veszélyre figyelmeztetik a kulturális színtér illetékeseit" - fogalmazott, és intézkedéseket sürgetett Irán iszlám kultúrájának és forradalmi értékeinek megvédésére.

Irán a világ harmadik legnagyobb játékimportőre. A divatos, márkás nyugati játékok nagy tömegben "nem hivatalos forrásokból, csempészet útján" kerülnek az országba - hangsúlyozta Nadzsafabadi, aki szerint "meg kellene találni, hogy mivel lehetne helyettesíteni a formálódó személyiségű gyerekeknek és fiataloknak szánt" játékokat - idézte a BBC hírszolgálata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását