2024. április 25. - Márk

Navracsics korrekt SZDSZ-Fidesz együttműködést remél

Navracsics Tibor úgy gondolja és bízik is abban, hogy pártjának az SZDSZ-szel sikerül korrekt munkakapcsolatot kialakítani. Ezt az Este című tévéműsorban mondta el, hozzátéve: az SZDSZ-nek döntenie kell, mit akar.
2008. április 30. szerda 08:08 - Hírextra
Szerinte ugyanis "Kóka János hetente egyszer-kétszer bocsánatot kér Gyurcsány Ferenctől, amiért kiléptek a koalícióból".

A frakcióvezető nemlegesen válaszolt a riporternek arra a kérdésére, fognak-e tartani rendszeres ellenzéki egyeztetéseket a szabad demokratákkal. Mint mondta, az MDF-fel sem tartanak ilyen egyeztetéseket. Ez azonban nem jelenti, hogy "ne lennénk jó viszonyban egymással. Jó munkakapcsolatban lehetünk, de az már több lenne, ha rendszeresen egyeztetnénk" - tette hozzá.

A riporter megkérdezte, hogy vannak-e olyan konkrét kérdések, amelyekről szívesen egyeztetnének a kormánnyal a megegyezés reményében. Navracsics szerint ezt pártja többször megkísérelte, és szívesen is egyeztetett volna. A kormány azonban - mint kijelentette - eddig nem állt velük szóba. "Most, hogy már nincs többsége, meglehet, párbeszédképesebb lesz" - fűzte hozzá.

Szerinte az SZDSZ-en múlik, hogy hol a parlamenti többség. "Amerre az SZDSZ billen, arra billen a parlamenti többség is" - vélekedett. Navracsics márpedig úgy látja, hogy a szabad demokraták nem nagyon döntötték el, hogy merre fognak billenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását