2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hogyan írjunk sikeres Európai uniós pályázatot?

A sikeres uniós pályázat feltétele, hogy már a kiírás előtt kezdődjön meg az alapos felkészülés, a pályázatírói piac ugyanis telítetté vált az utóbbi években, ezért sokat számít a felkészültség és a gyorsaság - mondta Juhász Gábor Zsolt pályázati menedzse
2008. április 30. szerda 16:02 - Hírextra
Az európai uniós pályázatírás és megvalósítás gyakorlata című tanácskozáson a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola oktatója hangsúlyozta, hogy napjainkban, a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben gazdasági vezető nem hagyhatja figyelmen kívül a pályázati lehetőségeket.
Juhász Gábor Zsolt arra hívta fel az Országos Oktatási Konferencia 2008 keretében, a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) által szervezett konferencia résztvevőit, hogy bátran pályázzanak.
Előadásában átfogó képet adott az uniós pályázatokról, az azokhoz kapcsolódó operatív programokról és akciótervekről, s gyakorlati tanácsokat fogalmazott meg a pályázatfigyelés módjaira és a pályázat kiírása előtti teendőkre vonatkozóan.

Különös figyelmet kell szentelni az akciótervek és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján található információk nyomon követésére - mondta Juhász Gábor Zsolt.

Tátrai Ferenc, az Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht.) ügyvezetője az Európai Szociális Alap (ESZA) működését és az alappal kapcsolatos nemzeti feladatokat vázolta fel.

Szólt arról, hogy az ESZA támogatási területei közé tartozik a szociálisan hátrányos helyzetűek esélyeinek képzéssel történő növelése, a szakmai képzés, szakképzés és az élethosszig tartó tanulás elősegítése. A társaság feladata ennek kapcsán olyan infrastruktúra működtetése, amely alkalmas a támogatások elnyerésével kapcsolatos szakértői és koordinációs feladatok ellátására.

A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) eddigi tapasztalatai kapcsán Tátrai Ferenc elmondta: a pályáztatásban igény támadt a differenciálásra, vagyis szükség van arra, hogy a kis összegű pályázatok, amelyek megfelelnek a feltételeknek, automatikusan megkapják az igényelt támogatást. Fokozott igény tapasztalható a pályázatok egyszerűsítésére, az elektronikus megoldásokra és a tapasztalatok alaposabb kiértékelésére is - tette hozzá.

A konferencia foglalkozott különböző projektötletekkel és azok megvalósítási tervével, a pályázatírással, és -figyeléssel, az uniós pályázatokhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárással, s arra is választ kaphattak a résztvevők, mi a különbség a jó és a nyertes pályázat között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását