2024. április 29. - Péter

Dolgozó hajléktalanok

Több hajléktalannak sikerült szakmát szereznie és elhelyezkednie Tatabányán a másfél évig tartó Lépésről lépésre programban - közölték a szervezők kedden, a program zárásakor tartott sajtótájékoztatón.
2008. április 29. kedd 15:32 - Hírextra

A programot a helyi Utcai Szociális Segítők Egyesülete (USZSE) és a budapesti Sex Educatio Alapítvány szervezte, a kezdeményezést a HEFOP (Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program) is támogatta.

Százhúsz jelentkező közül választották ki a hetvenöt résztvevőt, akik közül végül tizenhat embert sikerült munkába állítani, ők jelenleg is dolgoznak, többek között ács-állványozó, hegesztő és szárazelem-építő szakmában - mondta a részletekről az USZSE elnöke.

Lőrincz Norbert közölte, több nőt szerettek volna bevonni a kezdeményezésbe, de számukra nem találtak olyan szakmát, amely tartós munkahelyet biztosított volna.

A programot motivációs és kommunikációs tréninggel kezdték, majd a képzést vállalók mellett a tanulás közben mentori szolgálatot láttak el, amelyre még egy ideig támaszkodhatnak az érintettek. A Lépésről lépésre program 36 millió forintból valósult meg, ehhez az USZSE 1,5 millió forintos önerőt biztosított.

Az egyesület június elejétől november végéig 24 önkéntest és szociális munkást képez ki arra, hogy ellátottjaikat visszavezessék a munkaerőpiacra, és a tervek szerint további 10 résztvevővel a Lépésről lépésre programot is folytatják.

Az USZSE nyilvántartása szerint Tatabányán 593 ember számít utcai hajléktalannak, közülük 389-en tartanak folyamatos kapcsolatot az egyesülettel. Jelenleg a szervezet tíz embernek várostakarítási munkát ad, a minimálbért kissé meghaladó összegért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását