2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ökozene retokban

A Kaukázus zenekar kérésére majd’ száz rajongó gyűlt össze a minap, hogy segítsenek a zenekarnak legújabb hanghordozójukat sokszorosítani. A kiadvány – példamutató - érdekessége, hogy kidobásra szánt cd-tokokat hasznosított újra. A lemez anyag
2008. április 28. hétfő 15:54 - Hírextra

Szombathelyről, Hódmezővásárhelyről, és Nyíregyházáról is érkeztek Kaukázus rajongók a zenekar kérésére Budapestre, a Gödör Klub teraszára. Az új zenei generáció egyik legmarkánsabb csapata legújabb lemezük sokszorosítására kérte a pártolókat. Az egyedi, limitált szériájú hanghordozót a média képviselői, a Kaukázus-fanok illetve a gyűjtők kapják majd. A jelenlévő segítők természetesen dedikált példányt kaptak.

A fiúk figyelemfelhívásnak is szánták ezt az akciót, hiszen - az újrafelhasznált, azaz repapír analógiájára – újrafelhasznált cd-tokokat, azaz retokokat matricáztak felül az új lemez dizájnjával, ezzel a mértéktelen hulladéktermelés megállítására hívva fel a figyelmet. „Ezzel az akcióval is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy itt az ideje, hogy új utakat keressünk, „felnőjünk” és szembenézzünk azzal, hogy egyre kevesebb választásunk van… keresünk egy utat a fenntartható fejlődésre vagy matathatunk globális káoszba, melynek eredményei nem mutatnak jó irányba”.- mondta Kardos-Horváth János, a zenekar frontembere. „A felelősség pedig - csakúgy, mint a zene - mindenkié: minden ember minden tevékenységével építheti vagy rombolhatja a civilizációnkat és minden egyes kis, pozitív változás és változtatás multiplikálhat egy reményteli nagyot.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását