2023. március 26. - Emánuel

A MOL visszautasította az OMV ajánlatát

A MOL ismét visszautasította az osztrák OMV vásárlási ajánlatát- írja pénteki számában a német Handesblatt című újság. A magyar olajóriás vezérigazgatója azt mondta: "elegendő forrásunk van ahhoz, hogy saját növekedési stratégiánk megvalósítsuk".
2007. november 16. péntek 12:40 - Hírextra
Az AFP tudósítása szerint csütörtökön az OMV mintegy 14 milliárd eurós ( körülbelül 3500 milliárd forint) ajánlatot tett a MOL-ra. Az osztrák olajipari vállalat vezérigazgatója azt mondta: " az ajánlattal cégünk kiterítette lapjait. Most pedig a MOL részvényesein a sor, hogy döntsenek". Wolfgang Ruttensdorfer szerint a részvényesek zöme helyeselte az OMV ajánlatát.

Azzal kapcsolatban, hogy január 1-én lép hatályba Magyarországon a "Lex-MOL", amely a magyar olajipari vállalatot hivatott védeni az ellenséges felvásárlásokkal szemben, Ruttersdorfer azt mondta: "az ilyen dolgok legfeljebb két-három évig tartanak". A törvénnyel kapcsolatban egyébként az Európai Bizottság eljárást indított, mert szerinte a Lex-MOL ellentétes az uniós előírásokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását