2024. április 29. - Péter

Különdíjas Az emigráns!

Bollók Csaba, Nemes Jeles László, valamint Szalai Györgyi és Dárday István egy-egy alkotását is díjazták múlt héten a texasi Houstonban megrendezett WorldFesten, míg Deák Krisztina alkotása a legjobb játékfilm díját nyerte el a moszkvai DetectiveFEST-en -
2008. április 28. hétfő 18:45 - Hírextra
A 41. WorldFest Filmfesztiválon Bollók Csaba Iszka utazása című munkáját Arany Remi Díjjal jutalmazták, Dárday István és Szalai Györgyi Az emigráns című Márai-filmje pedig a zsűri különdíját nyerte el - írta Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa.

A rövidfilmversenyben Nemes Jeles László munkája, a velencei seregszemlén debütált Türelem nyert Arany Remi Díjat - fűzte hozzá.

A texasi filmes rendezvényen minden műfaj alkotásainak indítanak versenyszekciót, celluloidszalagra készült alkotások mellett videofilmek is nevezhetők.

A filmunió közleménye szerint Deák Krisztina valós események által inspirált filmje, A miskolci boniésklájd a moszkvai DetectiveFEST-en nyert díjat.

A "véletlen bankrablókról" szóló történetnek a legjobb játékfilmért járó elismerést ítélte oda a múlt héten befejeződött mustra zsűrije. A moszkvai fesztivál programjában 80 mozifilmet és tv programot mutattak be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását