2024. április 25. - Márk

Ismételhet a polgármester

Ismét Forintos László eddigi polgármestert választották önkormányzati elöljárónak a Somogy megyei Bárdudvarnokon - közölte az MTI-vel Laczó Orsolya, a helyi választási bizottság elnöke a vasárnapi időközi választás nem hivatalos végeredményét.
2008. április 28. hétfő 08:00 - Hírextra
A hat független jelöltre leadott 530 szavazatból 189-et kapott a polgármesteri tisztséget 1990 óta betöltő, s lemondását követően a távirati irodának nyugdíjba vonulási szándékát jelző Forintos László, aki végül meggondolta magát és ismét vállalta a megméretést. A most elnyert polgármesteri tisztséget azonban már nem főállásban, hanem tiszteletdíjasként tölti be.

Az 1.200 lakosú somogyi település 950 választásra jogosult állampolgárának 55,5 százaléka vett részt az időközi választáson, amelyet azért kellett kiírni, mert február 14-én belső ellentétek miatt feloszlatta magát a falu képviselő-testülete, és lemondott a polgármester.

A hét képviselő-testületi helyre tizenkilencen pályáztak, öten közülük tagjai voltak a korábbi testületnek.

Bárdudvarnok Somogy egyik legnagyobb, tizenhat településrészből álló, s ezzel országosan is egyedülálló közigazgatási területével rendelkező települése.

Abban is egyedülálló, hogy a mintegy ötezer hektárnyi területen szétszórtan fekvő településrészek közterületeinek nagy része - belterületi utak, terek - a rendszerváltozást követő privatizációnál egy osztrák tulajdonos kezébe került. A kormány 2005-ben 50 millió forintot biztosított a településnek, hogy visszavásárolja a területeit, ám az önkormányzatnak máig sem sikerült egyezségre jutnia a külföldi tulajdonossal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását