2024. április 26. - Ervin

Motorosok és ellendemonstráció a Népszavánál

Mintegy háromszázan gyűltek össze kedden délelőtt a budapesti Könyves Kálmán körúton, a Népszava szerkesztőségének épülete előtti parkolóban, tiltakozva a gój motorosok által meghirdetett demonstráció ellen - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.
2008. április 29. kedd 10:42 - Hírextra

A megmozduláson megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és felesége is. A kormányfő nem nyilatkozott, viszont néhány ellentüntetővel beszédbe elegyedett, és aláírt néhány pólót.

A kormányfő megérkezése előtt huszonöt motoros parkolt le a lap szerkesztősége előtt, hogy petíciót adjon át a Népszava főszerkesztőjének, tiltakozva Andrassew Iván, a lap publicisztikai rovata vezetőjének a gój motorosokról szóló írása miatt. A motorosok egy férfi gumibabát is át akartak adni a főszerkesztőnek, Németh Péter azonban egyiket sem volt hajlandó átvenni.

Mészáros Imre, a gój motorosok szervezetének elnöke elmondta: azért vonultak a Népszava szerkesztősége elé, mert Andrassew Iván néhány hete a Hócipő című szatirikus lapban rövid írást közölt a szervezetről, amelyben "felfújt, hobbirobogós cicahordának" nevezte az egyesületet. A szervezet elnöke visszautasította Andrassew Iván javaslatát, hogy a társadalmi megbékélés érdekében a tömörülés változtasson nevet.

A motorosok azt követelték, hogy a média hitelesen, korrektül, ne elfogultan tájékoztassa az olvasókat, egyben visszautasították, hogy szervezetük szélsőjobboldali lenne.

Bodor Pál az ellendemonstráció moderátoraként arról beszélt: a piknik a szelíd emberek tüntetése az erőszak ellen. Felolvasta a gój motorosoknak címzett levelét, amelyben úgy fogalmazott: "az önök félkatonai törzse új szindróma, önök a gépesített radikálisok".

Donáth László országgyűlési képviselő (MSZP), evangélikus lelkész azt hangsúlyozta, "az eredendő felebaráti szeretet nélkül nincs közösség, sem szakrális, sem politikai, csak kizsákmányolók és kizsákmányoltak, gyűlölködők és áldozatok vannak".

Németh Péter az MTI-nek elmondta: "A gój motorosok felvonulásának üzenete, hogy megpróbálnak megfélemlíteni, és a sajtószabadságot az ő ízlésük szerint korlátok közé szorítani. Ezt nem vagyunk hajlandók elfogadni" - tette hozzá.

Az ellendemonstrálók a Népszava keddi számát emelték a magasba, amelynek címlapján egy tiltakozó karikatúra látható, Szelíd piknik címmel. Az ellentüntetők fehér pólót viseltek, rajta "Stop gyűlölet" felirattal.

A parkolót a rendőrség fémkordonnal vette körbe. A Vajda Péter utcát is egy szakaszon kordonnal és rendőri sorfallal zárták le. A rendőrség a környező mellékutcákból is elterelte a forgalmat.
Mindkét demonstráció békésen ért véget, rendőri intézkedésre nem volt szükség. A huszonöt, fekete bőrruhás motoros a valamivel több mint egyórás megmozdulás után elindult a Hősök terére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását